Interface elektronica voor een zg  zonale centrifuge

Hardware ontwikkeling zonder compromis

Schema ontwerp

Al in deze fase wordt de kwaliteit van het eindproduct bepaald. Door alleen te kiezen voor componenten die ruimschoots voor hun taak zijn bemeten en niet iets wat net aan de spec’s voldoet, kan gegarandeerd worden dat de schakeling en dus ook het uiteindelijke product een jarenlange probleemloze werking tegemoet gaat.

 

Ontwerp behuizing en frontplaat

Een fraaie behuizing met dito frontplaat mag bij dit soort custom made apparatuur zeker verwacht worden. Mede door enkel bedieningselementen van zeer gerenommeerde fabrikanten te gebruiken, kan een probleemloze werking en lange levensduur worden gegarandeerd.

Soms moet het anders. Besturingselektronica in een explosieveilige behuizing,

(hier even zonder deksel) voor een watermonsternemer.

Eenvoudige spanningsbron, ontwikkeld voor controle van een data acquisitie systeem.

Instrumentatie             Ontwikkeling              Prototypes              Software               Modificaties              Renovaties               Service

Welkom

Hardware

Mini PC

Software

Service

Data&Links

Vrijdagmiddag

Nobel Agro:  Power Sequencer en remote control

Agrarische bedrijven zitten tegenwoordig vol met technologie. Ook hier is veel ruimte voor innovatie en verbetering. Onderstaande twee projecten zijn hier mooie voorbeelden van.

Een Power Sequencer die vijf groepen krachtstroomgebruikers schakelt, en een achteraf toegevoegde draadloze afstandbediening op een Climax 1100 hallenvuller, want ja, die kabels worden als maar korter...

Inschuurlijn hallenvuller en stortbak snel in en uitschakelen.
Scheelt tonnen aardappelen scheppen.

Power Sequencer

Voor het snel in– en uitschakelen van een complete inschuurlijn is dit robuuste apparaat ontwikkeld. Alles, van stortbak tot hallen-vuller, is met één knop in en uit te schakelen, wat in geval van calamiteit flink wat rennen en stress scheelt, omdat alles onmiddellijk stil ligt. Weer inscha- kelen gaat keurig op enkele seconden na elkaar, zodat ook de zekeringen van de stroom- voorziening gespaard blijven.

remote control

Hieronder de zelf ontwikkelde draadloze afstandsbediening.

Met twee joysticks en twee draai– knoppen totale controle over een Climax 1100 hallenvuller.

En ook op 200 meter afstand, indien gewenst!

De afstandbediening maakt gebruik van GFSK modulatie met encrypted (AES128) data, en een zg. rolling code. Hierdoor worden foute transmissies uitgesloten.

 

Op de hallenvuller is de 8-kanaals ontvanger (links) bovenop de koppelbeugel geplaatst.

De aansluiting op de besturings- kast is parallel aan de oude gele bedienkast aangesloten, zodat ook déze nog steeds gebruikt kan worden.

 

Met twee joysticks kan de hallenvuller nu bijna intuïtief worden bediend, wat tov de knop- penverzameling op de gele kast  nog een flinke verbetering is.